Dansbandskavajer

Tjänstemän och politiker lockar elever till Växjös gymnasier

 

I den Småländska stiftstaden har en gigantisk skandal nu uppdagats. Bakgrunden är att kommunen kom på att man behövde sälja in sina gymnasieskolor i en tid av minskande elevkullar och ökad konkurrens från såväl friskolor som andra kommuner. Man tillsatte en marknadsansvarig som kom på det självklara svaret. Dansbandskavajer. Ända sedan Ingmar Nordströms dagar har billiga kavajer varit ett säkert sätt att locka ungdomen.

Tanken var att politiker och tjänstemän skulle uppträda i likadana kavajer på mässor och andra tillställningar och därmed visa hur kramgoa Växjös gymnasieskolor var.
Tyvärr slog den annars så genialiska planen snett när den hårdrocksälskande socialistiska oppositionen började kalla kavajerna för blazers, och därmed lyckades väcka smålänningarnas avsky för allt överklassigt och 08-igt. Möjligen hjälpta på traven av att gymnasiechefen har en bakgrund i styrelsen för Lundsberg.
Följden blev att kommunalrådet lovade att kräva att man skulle kräva betalt av de som skulle använda kavajerna. Något som Ingmar Nordström aldrig skulle ha gjort.
Nu kan ju någon möjligen invända att det finns viktigare saker att diskutera som arbetslösheten eller att främlingsfientligheten breder ut sig i stiftstaden. Men då har de inte förstått skillnaden på en dansbandskavaj och en blazer.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s