Partiledardebatt – Hela listan

Kollade igår kväll för ovanlighetens skull på partiledardebatten i går kväll. Jag brukar annars undvika att göra det eftersom de alltid har hållit en erbarmligt låg nivå de gånger jag faktiskt har bänkat mig framför TV:n.

Tyvärr fick jag mina farhågor uppfyllda med råge. Man skällde och pratade i munnen på varandra som femåringar. Jag är rädd att de få som tittade mest fick avsmak för politiken som sådan.

Jag har ändå försökt sätta betyg på partiledarnas insatser (skala 1-5, eller 1-10 om ni hellre vill det):

3) Annie Lööf (c): den enda som verkade påläst och taggad. Det märks att hon är den som har mest att förlora just nu. Var duktig på att skjuta in sin hjärtefråga, landsbygden, i alla möjliga sammanhang. Tjänade också på att Åsa Romson var så usel. Kanske lite för aggressiv emellanåt.

3) Jonas Sjästedt (v): seglar just nu i medvind. Gav ett lugnt men ändå energiskt intryck. Duktig på att föra fram sin hjärtefråga om vinster i välfärden.

2) Fredrik Reinfeldt (m): glimmade till när han talade om arbetslösheten, annars lite sur, hånleende och aggressiv. Blev också gärna lite för teknisk och virrade till den röda tråden.

2) Jan Björklund (fp): visade ibland prov på hur rapp i käften han kan vara, men verkade annars oförberedd och lyckades inte förklara partiets politik riktigt kristallklart på något område. Betydligt under hans vanliga nivå.

1) Stefan Löven (s): usel debattör. Lyckades aldrig förklara något om något enda politikområde, bara tomma fraser och löften om att besked skulle komma senare. Verkade sur och trött.

1) Åsa Romson (mp): totalt misslyckad debattör. Lyckades inte med någonting. Inte ens pressa Annie Lööf om miljöpolitiken.

1) Jimmie Åkesson (sd): visade tydligt att partiet verkligen inte har någon politik inom något annat område än främlingsfientligheten. Gav extremt svävande svar på allt.

-) Göran Hägglund (kd): var han där överhuvudtaget? Kan iofs vara en vinnande formel i sammanhanget…

DN,DN1,DN2,SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s