Regionbildning utan Sverigedemokrater

20131005-085622.jpg

När partierna i Kronoberg skulle diskutera bildandet av den nya Kronobergsregionen så valde Anna Tenje, ordförande för moderaterna i Kronoberg, att inte bjuda in Sverigedemokraterna. Det är bra. Vi ska respektera att SD har blivit invalt i vissa demokratiska församlingar och de ska inte särbehandlas. Men vi ska heller aldrig släppa fram ett rasistiskt parti att vara med och påverka politiken. Aldrig låta dem vara med i de diskussioner som formar framtiden. På sistone har vi sett en smygande anpassning till att Sverigedemokraterna sitter i en vågmästarroll i många parlamentariska församlingar. Det gäller Anna Tenjes egna partikamrater på vissa håll i landet och det gäller hur de rödgröna partierna lät Jimmie Åkesson bestämma över hur skattesystemet skulle utformas.

SMP

Annonser

2 thoughts on “Regionbildning utan Sverigedemokrater

  1. Detta är bara ett hot emot demokratin. Ett folförakt gentemot de som valt att rösta på Sverigedemokraterna. Väx upp för vi lever i ett land där yttrandefriheten och det fina landet där man får tycka vad man vill börjar dö ut … Ännu ett steg i fel riktning.

    • Självklart ska man respektera de som röstat på SD och behandla deras representanter på samma sätt som alla andra. Men man ska också respektera de andra 95% av väljarna som inte vill att rasister ska få något inflytande över politiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s