I allra mörkaste Småland…

Stalin är hon i mitten

Stalin är hon i mitten

Det finns människor med en annan syn på världen än jag. De brukar kallas konservativa. I en del fall är deras världsbild så radikalt annorlunda att man undrar om vi lever på samma planet. Och sedan finns det Marcus Svensson på Smålandspostens ledarsida. Den sida som sedan mer än ett sekel representerat det allra mörkaste och konservativa inom svensk samhällsdebatt.

Men nu har t.o.m. Marcus Svensson överträffat sig själv.

När jämställdhetsminister Maria Arnholm, som den liberal hon är, kallar förskolan för ”demokratins vagga”, ja Folkpartister älskar två saker, demokrati och dagis så det känns naturligt att kombinera de två, då har Marcus Svensson svårt att hitta ord för indignation. Eller… ord har han ju inte svårt att hitta… snarare vettiga tankar,

I artikeln anklagas Maria Arnholm dels för att inte bara ha det totalitära Sparta som förebild, utan också Maos Kina och Stalins Sovjet.

Att Smålandsposten inte riktigt har kommit över att kvinnorna inte står fjättrade vid spisen längre är väl knappast någon nyhet. Det intressanta är väl tidningens demokratisyn. Ser man inte skillnad på len liberal minister i alliansregeringen och kommunistdiktatorer, ja då befinner man sig nog inte riktigt på samma planet som oss andra.

http://www.smp.se/ledare/mer-sparta-an-aten-i-jamstalldhetsministern%283961640%29.gm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s