Definitionen beror på dem som styr (Smålandsposten 2013-08-15)

2_1_thumb

Monica Haider, distriktsordförande (S) och Leif Stang, ordförande LO Sydost skriver i Smålandsposten 10 augusti om det de kallar ”massarbetslösheten” som råder i Sverige under alliansregeringen. Det råder ingen tvekan om att dagens arbetslöshet på 9,1 procent är alldeles för hög och att vi alla måste göra vårt yttersta för att människor ska komma i arbete. Tyvärr är det knappast Monica Haiders och Leif Stangs syfte med artikeln eftersom deras verklighetsbeskrivning är så gravt felaktig.
En arbetslöshet på 9,1 procent i juni 2013 under internationell lågkonjunktur beskrivs alltså som ”massarbetslöshet”. Men arbetslösheten i juni 2006 var inte 6 procent, som artikelförfattarna påstår, utan 8,5 procent. Vilket de tydligen inte betraktar som massarbetslöshet. Siffran 8,5 procent var i sin tur ett resultat av massinskrivningar i olika utbildningsinsatser för att frisera siffrorna inför valet i september 2006, ett år tidigare, i juni 2005 var arbetslösheten, mitt i en global högkonjunktur, 9,5 procent! Inte heller denna siffra betraktar socialdemokraterna och LO som massarbetslöshet.
Av detta kan man dra två slutsatser. För det första att socialdemokraternas och LO:s definition av massarbetslöshet har inget med nivån på arbetslösheten att göra, utan beror enbart på vem som styr landet. För det andra kan vi konstatera att alliansregeringen har lyckats åstadkomma en lägre arbetslöshet i lågkonjunktur än socialdemokraterna lyckades med i högkonjunktur.

LENNART ADELL KIND (FP) Sandsbro

http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/definitionen-beror-pa-dem-som-styr(3896938).gm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s