Välkomna till verkligheten!

Folkpartiet är det enda svenska parti som förstått den säkerhetspolitiska verklighet vi befinner oss i. Jan Björklund skriver, tillsammans med Alan Widman och Birgitta Ohlsson, på dagens Brännpunkt om nödvändigheten av att återupprätta åtminstone någon liten försvarsförmåga. Efter Rysslands invasion av Georgien, och hoten mot Estland och Ukraina, borde det stå klart för oss alla att Ryssland har som ambition att bli först en regional, och sedan en global, stormakt. Vi ser också en massiv rysk återupprustning, och en alltmer offensivt inriktad övningsverksamhet i vårt närområde. Ännu så länge saknar Ryssland förmågan att genomföra en fullskalig invasion av Sverige, men har definitivt förmågan att hota t.ex. Gotland. Något som kommer att bli högaktuellt i samband med bygget av gasledningen i Östersjön. Därför måste inriktningen på en förstärkning av försvaret i första hand vara att stärka vår kapacitet i Östersjön, genom att ha militär närvaro på Gotland och genom ytstridsfartyg.
Ett annat välkommet förslag är att återupprätta fem brigader. Utan brigader saknar vi förmåga att genomföra militära operationer. Dagens bataljonsstruktur duger möjligen till att skicka fredsbevarande styrkor som kan ingå i Nato:s struktur, men kan inte operera självständigt. t.ex. för att försvara vårt land, vårt folk och vår frihet!
Det absolut viktigaste vi borde göra för att stärka vår försvarsförmåga är ändå fortfarande att så snabbt som möjligt gå med i NATO.
Se också DN.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s