Låt kungen granska TV-programmen!

Vad har hänt med de moderata riksdagsledamöterna? Denna normalt sansade samling av distingerade herrar har helt plötsligt börjat agera som en miljöpartikongress på syra. Har Schlingmann serverat svampomelett? Har Borg kommit över ett parti LSD och på skoj hällt det i kaffebryggarn? Nej, den prosaiska sanningen är väl att det efter det senaste valet kom in mängder med nya moderata ledamöter, som nu inser att det enda sättet att undvika A-kassa är att synas och helst synas ordentligt.
För några dagar sedan hade vi Annicka Engblom som tyckte att kungen skulle utse statminister, och nu vill två andra att regeringen fortlöpande ska granska SVT:s nyhetsprogram. De misstänker nämligen att det där görs socialdemokratisk propaganda, eller så har åtminstone inte de själva fått vara med en enda gång.
Varför inte slå ihop dessa motioner och låta hovet granska TV-programmen? Kanske inte främst nyhetsprogrammen, det är ändå inte själ under 60 som tittar på dem. Istället borde hovet kunna förhandscensurera underhållningsprogrammen, och inte minst barnprogrammen. Är det verkligen konstruktivt att man skämtar om hans majestäts språkliga egenheter och dåliga geografikunskaper, drottningens misslyckade SFI-karriär, kungabarnens talanger inom foto och andra områden eller prinsessan Lillians ålder? Och är det inte högst sannolikt att Birgitta Ohlsson sett kejsarens nya kläder och annan vänsterpropaganda hundratals gånger under sin uppväxt?
Nej, framför lite sund censur och inte fullt så roliga skämt!
Se SvD, SvD1, DN
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s