Björklund har rätt!

Under de senaste dagarna har Utbildningsminister Jan Björklund (fp) utsatts för kritik från vänstern och försvararna av flumskolan. Kritiken bygger på att han använt statistik på ett felaktigt sätt för att visa att den svenska skolan är sämre än den är. Det må vara som det vill med den saken, faktum är ändå i slutändan att den omdaning av den svenska skolpolitiken som Björklund satt igång är helt nödvändig. Och vi börjar redan se resultat.
Även om den svenska skolan inte är sämst på allt så kan ingen hävda att sossarnas skolpolitik lett åt rätt håll, eller att svenska elevers skolresultat är så bra som de borde vara. Om man använt några överdrifter för att kommunicera det viktiga budskapet att vi måste göra någonting för att förändra en utveckling som går åt helt fel håll så må det vara hänt. Det viktiga är att vi nu får en skola som fokuserar på kunskap. Utan Jan Björklunds mångåriga kamp för det så hade vi aldrig lyckats komma dit.
Nu har Skolverket fått i uppdrag att utvärdera hur det verkligen ligger till med kunskapsnivån i den svenska skolan. Något som fått vänstern att gå i taket och KU-anmäla Björklund. Vi tackar högre makter för att de inte längre har något inflytande över svensk skolpolitik!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , _

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s