Lyssna på Sven-Ingvars

Stormen visar inga tecken på att bedarra, och nu närmar den sig Sveriges Riksdag. Den här stormen heter inte Gustav, men vi kan kanske döpa den, efter de som skrivit texten, till Sven-Ingvar.
Efter att regeringen, mitt under Sveriges avgörande EM-match, drev igenom FRA-lagen, så har kritiken bara växt. De få som har vågat ta lagen i försvar har fått se sina argument fullständigt söndersmulade innan fingret lämnat entertangenten.
Flitigast av alla har Mark Klamberg, ordförande för Folkpartiet Östermalm, varit. Läs t.ex. hans brevväxling med FRA. Eller hur han visar att Mikael Odenberg och centerns Staffan Danielsson medvetet utelämnar fakta för att dölja sanningen. Och varför det är så viktigt att vi behåller kravet på brottsmisstanke. Läs också om det demokratiexperiment som Östermalmsavdelningen genomfört. Läs också här.
Just nu verkar regeringens sista försvarslinje vara att kasta fram desperata tilläggsförslag som syftar till att föra ner debatten på tekniska detaljer. Men, det spelar ingen roll om de sminkar griser, vi tänker ändå inte gifta oss med henne. Det är en strid som regeringen kommer att förlora. Senast var det centerns försök till skenmanöver som är så grundligt tillintetgjord att det inte ens är lönt att länka till alla de blogginlägg som visat att det är ogenomförbart.
Det GÅR inte att lappa och laga på förslaget i en tillägsproposition i riksdagen i höst. Lagen måste skickas tillbaks och utredas på nytt. Det mest grundläggande kravet när man inför en lag som är så frihetsinskränkande är att det finns en bred samsyn mellan alla partier och den överväldigande majoriteten av svenska folket om att inskränkningen står i proportion mot det hot som den ska avvärja OCH att metoden i sig är effektiv. Dit är det omöjligt att nå utan att själva grundpremisserna i lagen omarbetas. Och varför denna brådska?
Det innebär att alla förslag som syftar till att göra förändringar genom tillägg till lagen bara tjänar till att driva igenom den.
För vem kan litaFRA när nya skandaler som visar att de ändå ger blanka den i den lagstiftning som finns? Och hur ska vi kunna känna något förtroende när det visar sig att den myndighet som ska bedriva signalspaning också får tillgång till våra allra mest känslig personuppgifter?
Den 16 september når stormen riksdagen!

Börja om från början, börja om på nytt Varför ska man sörja, tider som har flytt Jag mötte en flicka, vi var så kära i varann Men efter en vecka, hon löste våra band När jag tänker på den tiden får jag i ögat en tår Men folk de säger tiden läker alla sår Kanske det stämmer men inte på mig Mitt hjärta det brinner, brinner bara för dig

Läs även andra bloggares åsikter om , , _

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s