MUF och avgrundsvänstern

De flesta svenskar har tagit ställning mot Rysslands invasion av Georgien. En aggresiv stormakt invaderar ett grannland uppenbarligen i syfte att lägga under sig delar av detta land och dessutom se till att det som är kvar av landet aldrig kommer att föra en politik som inte är godkänd i Moskva. Vi är många som ryser av obehag när vi tänker på likheten med vad som hände 1940. Att stormakten inte bara är granne med Georgien utan också med oss själva gör givetvis att engagemanget inte blir mindre.
De flesta svenskar är långt ifrån alla. Vi har ju avgrundsvänstern som reflexmässigt tar stöd i sina privata konspirationsteorier för att stödja allt som kan uppfattas som mot USA och Israel. Sen finns det andra som försöker torgföra ”lika-goda-kolsupar-terorier,” de har oftast samma utgångspunkt som den förra gruppen, men är smarta nog att inse att alltför befängda och paranoida argument snarare kan skrämma bort folk.
Sedan har vi Moderata Ungdomsförbundet. Just det, moderata ungdomsförbundet har tagit ställning för Ryssland mot Georgien! Knäppt? Definitivt, ungefär som om Ung Vänster skulle försöka bli börsintroducerade. Eller KDU skulle kränga biljetter till en hårdrockskonsert.
Som skäl anger man sig vilja stödja Sydossetiens självständighet. Sydossetien är ett litet landområde som är helt beroende av ryskt stöd, BNP är mindre än Nacka kommuns kulturbudget. De sydossetiska ledarna har inte heller själva sagt att de vill bli själständiga, man vill bli en del av Ryssland. Uppenbarligen har inte MUF:s utrikespolitiska talesperson Rola Brentlin haft tillfälle att läsa på i det här fallet. Men också idén om att alla självutnämnda grupper ska ha rätt att upprätta egna stater är ett fenomen som lett till inbördeskrig, etniska rensningar och folkmord på Balkan, I Afrika och på många andra håll, historiskt och inte minst under de senaste 20 år. Frågan om vem som tillhör och inte tillhör en viss grupp, och frågan om vilka landbitar som skall tillhöra vilken grupp leder obönhörligen till extrema grymheter. Människor har fötter, inte rötter! De enda stater som kan existera i längden är stater där vi alla räknas som individer och inte som tillhörande en viss etnisk grupp. Stater som Georgien.
MUF har under de senaste åren gått igenom en imponerande utveckling. Man har tagit tydlig ställning för liberala värden i t.ex. FRA-frågan. Därför blir deras ställningstagande i den här frågan ännu mer obegripligt. Det är ingen merit att hamna i samma lag som Ung Vänster och RKU i utrikespolitiska frågor. Ja, självaste Per Gahrton hyllar MUF:s ställningstagande.
Alla MUFare är som tur är inte med på det tåget.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , _

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s