Äntligen får man åtminstone vara lite stolt…

…över vår regering. Sverige markerar mot den ryska invasionen och ockupationen av delar av Georgien genom att frysa de militära kontakterna med Ryssland. Utrikesnämnden enades också om att de ryska trupperna måste

upphöra med verksamhet som destabiliserar Georgien, exempelvis förstörelse av infrastruktur eller blockering av viktiga vägar. Planen för vapenvila måste genomföras snabbt och fullt ut, bland annat måste de ryska trupperna dra sig tillbaka bakom den linje de höll innan fientligheterna inleddes och den humanitära hjälpen måste släppas fram till civilbefolkningen”.

Det är skönt att Sverige, vid sidan av de baltiska staterna och Polen, är det land som tydligast tagit ställning mot det sovjetiska ryska övergreppet. Nu borde Sverige samverka med dessa länder för att se till att EU börjar ta sina höga principer på allvar och sätta verklig press på Ryssland att fullständigt och ovillkorligt dra sig tillbaks från hela Georgien.
Det är också en tydlig kontrast mot den tyske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier, som inte vill peka ut någon skyldig och därmed ger legitimitet åt den ryska invasionen och ockupationen. Detta bekräftar de farhågor som jag har haft om Tysklands hållning gentemot Moskva. Se tidigare inlägg: Tysk-Rysk vänskap och Den europeiska tragedin.

Ryssland ut ur Georgien! Sovjet ut ur Ryssland!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , _
Läs Mark Klamberg om folkrätten och kriget i Georgien + Johan Norberg, Dibbuk, Gunnar Hökmark, Tokmoderaten
Se DN, DN1, DN2, DN3, DN4 och SvD, SvD1, UNT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s