Reinfeldt ångar på

Vi var många som hoppats på att Reinfeldt i sitt sommartal i Vaxholm igår, åtminstone för alliansens skull, skulle ha lyssnat på den massiva opinionen i FRA-frågan och gett en öppning för att åtminstone omarbeta lagen. Tyvärr kom det inget sådant. Istället försöker han använda Rysslands invasion av Georgien som förevändning för FRA, som om ryssarna skulle berätta om truppuppbyggnad och planering i okrypterade mail som passerade svensk gräns. Ehh… hur tänkte du där Fredrik?
Man kan kanske fundera om det har varit så smart av oss att avveckla försvaret. Tydliga signaler om rysk upprustning och en aggresivare utrikespolitik har ju funnits sedan 1999. Om nu FRA har missat det kanske det vore en idé att prenumrera på en morgontidning istället för att massavlyssna svenska folket. Inte så konstigt att Lena Mellin tycker att Reinfeldt var skojig…
Med tanke på att Mona Sahlin, taktiskt smart, vägrar kompromissa utan kräver att lagen dras tillbaks och att man tillsätter en utredning som utarbetar en ny lag, så har Reinfeldt bara två alternativ, fortsatt konfontation med en allt större folkopinion eller att dra tillbaks lagen. Det förra betyder med förmodligen att alliansen får stora problem, det senare skulle kunna innebära en vändpunkt, att visa att man lyssnar och bryr sig om vad svenska folket tycker och tänker.
Under tiden fortsätter den oförlikneliga positiva smålandstjejen Katarina Brännström (m), nu liknar hon motståndarna till FRA-lagen vid ”en intagen på fängelse [som] upplever sig kränkt då han inte får titta på porr.”
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , _
Jonas Morian skriver om Monas tal och Mina moderata karameller om Reinfeldts.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s