Rysslands terror mot civila

Idag har har Rysslands invasion av Georgien fortsatt med terrorbombning av civila bostadsområden. Georgien har begärt vapenvila, men ryssarna verkar inte intresserade. Det är skönt att Reinfeldt och Bildt uttalar sig tydligare än många andra länders ledare om den ryska aggressionen. Reinfeldt sa t.ex. att han ”ser ryska aggressionshandlingar i strid mot internationella konventioner.”
Många västländer vill hålla sig väl med Ryssland och alla dess naturresurser. Det får inte innebära att vi har överseende med att man invaderar ett grannland. Sverige, som ett annat av Rysslands grannländer, måste agera för att det internationella samfundet agerar. Ryssland har ju som bekant veto i FN:s säkerhetsråd, men åtminstone EU borde frysa samarbetsprojekt med Ryssland och titta på vilken typ av sanktioner som skulle kunna vara effektiva. Vi bör också se till att stödja Georgien ekonomiskt och logistiskt så att man kan försvara sig. Vi måste också se till att hjälpa flyktingar och krigsoffer på båda sidor.
Georgiens sak är vår!
Se också tidigare inlägg om kriget här.
Se DN, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, SvD, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, AB, AB1, AB2, AB3, AB4 , AB5 Se också wikipedia och Tokmoderaten I och II (faktiskt en av de mindre tokiga) Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , _

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s