Slaget är förlorat Reinfeldt!

Statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt håller sitt årliga sommartal i Vaxholm nu på lördag. Då, om inte förr, måste han ta bladet ur mun och göra klart att man kommer att dra tillbaks FRA-lagen. Eller så kan han göra det imorgon, 080808, i samband med OS-invigningen kan han förklara att Kina är en fruktansvärd diktatur och Sverige inte ska utvecklas åt det hållet.
Nu när tidigare förespråkare har bytt sida så verkar konsensus luta åt att backa bandet. Det är inte heller så att de förespråkare som uttalat sig på sistone direkt har slipat skridskorna innan de gett sig ut på isen; signaturen ”en positiv smålandstjej (m)”, samma tjej svarar på kritiken, liksom den notoriske Ingvar Svensson, idiotförklarar alla kritiker och framstår väl mest själva som att de inte riktigt är de vassaste knivarna…
Det är moderaterna det hänger på nu. Både folkpartiet och centern har signalerat att de vill omarbeta förslaget.
Det Reinfeldt måste göra är att meddela att man drar tillbaks lagen, att man tillsätter en grupp som har till uppgift att nå en bred uppgörelse med alla riksdagspartier om en ny lag som kan få brett stöd hos svenska folket. Gruppen kan lämpligen ledas av Camilla Lindberg (fp) så att ingen kan anklaga den för att bara vara en skenmanöver. Då kan Reinfeldt åter framstå som en lyssnande ledare, istället för an avlyssnande.
Denna grupp kan ju också se till att rulla tillbaks resten av Bodströmsamhället.
Om han inte gör detta så kommer det hela att sluta i en katastrof för alliansen. Och ett Sverige som styrs av Mona och Bodström, med Sverigedemokraterna i riksdagen, med en FRA-lag.
Uppdatering: en liten öppning kom idag när statsministern för första gången på evigheter visade sig offentligt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , _
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s