Tolgfors svarar – i smyg…

Nu har Reinfeldt varit frånvarande så länge att man börjar undra om han hoppat av till Nordkorea. Eller också är det så att Fredrik Reinfeldt egentligen är Kim Jong-Il, det kan ju förklara både FRA-lagen och ”det nya arbetarpartiet”, vi får väl se om han dyker upp från en nordkoreansk ubåt till sitt Vaxholmstal den 9 augusti. Skämt åsido. En annan person som hållit sig undan från debatten är den ansvariga ministern, Sten Tolgfors, gemenligen kallad Tomhylsan av dem som inte gillar honom. Nu har han gjort något slags uttalande, kanske inte så där jätteoffentligt, men han hoppas tydligen kunna övertala en och annan av de närmaste moderata politrukerna genom att skriva på moderaternas hemsida (för att underlätta för dessa har man förklaringar till svåra ord som fas, individ, kommité, mandat, myndig, nominera, perspektiv och proposition). För att förklara lagen beskriver han det som:”Den reglerade signalspaningen kan liknas vid en liten trafikkontroll vid en hårt trafikerad motorväg där endast bilister som på olika sätt kan utgöra fara för andras säkerhet noteras och kontrolleras. Övriga bilister kan lugnt åka vidare.” Det var antagligen den förklaringen som övertygade den moderata riksdagsgruppen att mangrant rösta Ja. Fast det han glömmer att nämna är ju att för att ta reda på vilka bilister som kan utgöra en fara för andras säkerhet så måste man ju genomsöka deras bilar först.
Han skriver också om signalspaningen att ”den får inte avse endast en enskild fysisk person” och ”bara information som rör utländska förhållanden får inhämtas.” Fast sedan skriver han att FRA har ”krav på tillstånd för användande av sökbegrepp direkt hänförliga till fysiska personer i Sverige.” Förvirrande? Vänta bara tills du läst resten av texten…
När jag läste rubriken ”Myt att bomber ledde till freden” i SvD så trodde jag för ett ögonblick att den handlade om att FRA hade fixat freden på Balkan. Men när man såg författaren anade man genast sig till vad den handlade om, att Carl Bildt alldeles på egen hand fixat freden och dessutom genom någon slags komplicerad militär aktion sett till att Karadzic avgick.
Frågan är vad vi behöver FRA till när det bara är att skicka Calle så ordnar han biffen?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s