KD, medeltiden och demokratin

Kristdemokraterna kräver på DN Debatt en handlingsplan för att rädda äktenskapet och mamma-pappa-barn-familjen. Det är två av partiets riksdagsmän, förre kd-ledaren Alf Svensson och Mikael Oscarsson, som fortsätter partiets försök att kravla sig upp ovanför 4%-spärren med hjälp av helt bisarra utspel. Det samhällsproblem som dessa bägge herrar ser som det mest grundläggande är skilsmässor och kärnfamiljens upplösning. Så långt är det en föga överraskande ståndpunkt från ett högerkristet och moralkonservativt parti med medeltida faiblesser. Men nu vill partiet gå betydligt längre än så; nu ”måste riksdag och regering tillsammans med berörda myndigheter aktivt verka för att främja äktenskapet och familjen som institutioner.” Inte nog med det ”[a]lla politikområden ska genomsyras av ett familjeperspektiv. Alla politiska beslut ska konsekvensbeskrivas utifrån hur familjerna påverkas. En handlingsplan ska upprättas för att stärka äktenskap och familjer.
Kort sagt, alla demokratiska beslut ska kunna överprövas huruvida de stämmer överens med den medeltida moralsyn som KD står för. De politiska beslut som fattas får inte längre vara neutrala vad gäller människors val av samlevnadsform. Skilsmässor och annat omoraliskt ska bort, dvs. människor ska tvingas kvar i havererade äktenskap för att passa in i KD:s bild av Tomtebolyckan. Människors mest grundläggande fri- och rättigheter ska inskränkas och ersättas med religiös fanatism.
När artikelförfattarna skriver, ”[l]åt oss nu se att regeringen i god tid före valet 2010 tar nästa steg och visar att den står för en ny, modern familjepolitik,” kan jag dock inte annat än instämma. Fast den nya, moderna familjepolitik bör bygga på att vi säger nej till vårdnadsbidrag och ja till en könsneutral äktenskapslagstiftning!
Se också SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s