Mänskliga rättigheter

Folkpartisterna Helene Odenjung, 2:e vice partiordförande och Ulf Nilsson, riksdagsledamot och talesman i migrationsfrågor, tar i en debattartikel i Göteborgsposten upp situationen för gömda flyktingar och papperslösa. Tidigare har utbildningsminister Jan Björklund (fp) föreslagit att barn i denna grupp ska kunna gå i skolan, utan att behöva frukta att polisen kommer och hämtar dem där. Nu föreslås en lika viktig reform, nämligen att dessa människor ska få rätt till sjukvård.
De ”illegala” är en grupp som omfattar många miljoner människor i Europa och många tusen i Sverige. Det är tveklöst den grupp som befinner allra längst ner på samhällsstegen, ofta hänsynslöst utnyttjade och utan några som helst rättigheter.
Att ge dem åtminstone en av de mest grundläggande mänskliga rättigheterna, nämligen den sjukvård som är en förutsättning för liv och hälsa, är det minsta vi kan göra dem.
Tyvärr har förmåga till medmänsklighet inte kommit alla till del, migrationsminister Tobias Billström (m) är skeptisk och säger att ”generösare regler kan ge fel signaler.”
Det är tur att Folkpartiet finns!

Se också SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s