…So, what’s up, mate..?

NATO-trupper delar ut filtar till studenter i Afghanistan

Vänsterpartisten Jens Holm varnar idag på SvD:s Brännpunkt för att ett gemensamt EU-försvar är målsättningen i det nya fördraget som alla medlemsstater nu ska ratificera. Han påstår också att Margot Wallström medvetet för söker mörka att så är fallet.
Varför skulle någon försöka mörka detta, det vore väl ett otroligt framsteg om vi kunde enas om att skaffa ett gemensamt försvar i hela Europa. Det skulle inte bara omöjliggöra framtida krige mellan Europas stater, det skulle dessutom ge Europa en starkare röst i världen och vara otroligt mer kostnadseffektivt än dagens system med 27 olika försvarsmakter som nästan alla (inkl. Sverige) är för små för att kunna ha alla system som behövs, men som ändå för syns skull måste lägga en massa miljarder på militären.
Tyvärr verkar det som moderaterna är inne på samma linje i försvarspolitiken som vänsterpartiet. Som jag skrivit om tidigare så är det också dags för moderaterna att sluta gömma huvudet i sanden när det gäller Nato. De argument som Sten Tolgfors framförde på Folk och Försvars konferns om att vi måste invänta både folkopinionen och Finland tyder inte direkt på någon form av ryggrad.
Se Svd, SvD1
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s