Fundamentalister angriper Björklund

Baptisterna i Västsverige uppmanar i ett brev, som refereras i Dagen, utbildningsminister Jan Björklund (fp) att tillåta undervisning i kreationism i de naturvetenskapliga ämnena i skolan. De skriver bl.a:

”Grundläggande för vetenskaplig framgång är alltid öppenhet, kritiskt tänkande och förmåga att ifrågasätta gängse teoribildning” skriver baptisterna bland annat. De menar att naturvetenskapliga data om livets uppkomst lämnar stort utrymme för att även föra in skapelsetroende slutsatser.”

Betyder det att Baptisterna har blivit extremt postmoderna och anser att allting är lika sant, att man kan lära lika mycket genom att läsa Kalle Anka och Veckorevyn, som genom skolböckerna. Eller är det bara ovetenskapliga, religiösa föreställningar som ska tryckas i eleverna. Jag misstänker att det handlar mindre om en kritisk diskussion, och mer om att försöka ge en viss religiös berättelse, Gamla Testamentet, samma status som vetenskapen. Ännu värre blir pastorerna när de dessutom angriper vetenskapen:

Thomas Forslin menar att evolutionsläran också har fått konsekvenser för synen på människovärdet. I extrem form syns det i Hitlers människosyn och mer allmänt i rasistiska läror.”

Så de som marscherade i Salem gjorde det med huvudet fullt av funderingar kring Darwin… Men vänta kan det inte vara så att Hitler mer inspirerades av kyrkans tusenåriga tradition av att predika judehat..?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s