Rapport från Täby

Här är ett par citat från den moderata mönsterkommunen Täby, Fredrik och Filippas hemkommun, där moderaterna fick egen majoritet och kan regera obesvärade av sina ”socialistiska” kamrater i folkpartiet och kristdemokraterna.
Efter att Lidingö infört gratis måltider på gymnasiet är Täby en av bara tre kommuner i länet som fortfarande tar betalt. Om det tycker Claes Gillberg (m), ordförande i Täbys gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd:

”De som inte klarar att betala får vända sig till socialtjänsten. Det är himla olyckligt för dessa barn, men vi ska inte behöva rätta våra regler efter den lilla procentandelen av befolkningen. När det gäller skräpmat är det inte politikernas ansvar att ta eleverna i örat och tala om att de ska äta nyttigare.”

Ännu värre uttrycker sig kultur- och fritidsnämndens ordförande Fredrik Schulte (m), också riksdagsledamot. I riksdagen vill han ta bort bibliotekslagen, den lag som tvingar varje kommun att ha minst ett (1) bibliotek! På kommunfullmäktige den 15/10 klargjorde Fredrik sin syn på kultur:

”Sen ska vi också komma ihåg att vi genomför skattesänkningar”, ”och det är också ett sätt att stimulera kulturen. Därför att det här är en frivillig verksamhet, och när man ger pengar i familjens plånböcker, ser till att de får behålla mer av sina surt förvärvade slantar, då finns det ett större utrymme att, att skicka barnen till det där hockeylägret eller köpa de där skridskorna eller att köpa till och med en, en ponny till dottern som tycker om och rida. Skattesänkningar ar är kanske det absolut bästa sättet att stimulera den här verksamheten.”

Jo, just det Fredrik, för att kunna köpa en Ponny för skattesänkningen så krävs det att familjen har en årsinkomst på 15 miljoner! Medianinkomsttagaren i Täby får en skattesänkning på 85 kr/månad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s