Starkaste uppmätta sysselsättningsökningen för ungdomar

”Antalet sysselsatta ungdomar fortsatte att öka snabbt under tredje kvartalet, ökningen var 8,8 procent jämfört med motsvarande period 2006. Ökningen har pågått sedan förra sommaren och är den starkaste som uppmätts i AKU sedan mätningarna började 1963. I befolkningen 16-64 år ökade antalet sysselsatta med 2,5 procent eller 109 000 personer. Antalet arbetade timmar ökade med 2,9 procent till i genomsnitt 122,5 miljoner timmar per vecka. Värdet är det högsta som uppmätts under ett ”semesterkvartal”. Arbetslösheten fortsatte att gå ned och var 4,7 procent jämfört med 5,5 procent under tredje kvartalet 2006. ”
Tja, det här är en nyhet som jag tycker är intressant. Att massvis med ungdomar får jobb, att arbetslösheten är rekordlåg, att fler kan gå från deltid till heltid. Men det är klart, vad betyder det för löpsedlarna när någon för mig okänd moderat anlitat en barnvakt svart för 20 år sen, för att inte tala om Bonde söker fru och Ensamma mamman
Har vi blivit så avtrubbade att det bara är dokusåpor som intresserar oss, vare sig de rubriceras som underhållning eller nyheter?
Om du är intresserad av hur det faktiskt ser ut, t.ex. på arbetsmarknaden se här. Se DN, DN1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s