Guantanamo nästa!

Den statliga Trafikuppgiftsutredningen föreslår att teleoperatörerna ska tvingas lagra uppgifter om alla telefonsamtal och internettrafik under ett år, vem man talat med, hur länge samtalet varat och var en mobiltelefon befann sig, vilka du skickat e-post till, när du loggat in på nätet osv. Polisen ska sen kunna begära ut uppgifterna om man misstänker brott.

Utredningen bygger på ett EU-direktiv som dåvarande justitieminister Thomas ”1984” Bodström var med och drev igenom. Fast Bodström ville gå betydligt längre och också lagra innehållet i t.ex. telefonsamtal.
Att kalla det här integritetskränkande är bara förnamnet. Vi vet ju hur mycket sådana här register läcker. Hur någon som jobbar med registret kan bli frestad att kolla var t.ex. en kändis eller en politiker befunnit sig i ett visst ögonblick och vilka andra som befunnit sig på samma plats. För att sedan skyddad av källskyddet läcka uppgiften till kvällstidningarna. Dessutom ska uppgifterna kunna lämnas ut till t.ex. CIA, en nattflygning från Bromma till Guantanamo nästa alltså om du råkar prata med fel person.
Jag menar, tror någon att terrorister och den organiserade brottsligheten håller på och skickar e-mail till varandra om vad de ska göra? Eller att folk som tänker begå allvarliga brott springer dit med en påslagen mobiltelefon med eget abonnemang? Eller att självmordsbombare surfar in på alqaida.com för att kolla hur man ska aptera bomben? De enda som drabbas av sådan här övervakning är vanliga, hederliga människor!
Kort sagt, när den här lagen går igenom, så ska man räkna med att Storebror (och en massa lillebrorsor) vet exakt allt man gör, tycker och tänker.
Tack Bodström!
Se Aftonbladet, SvD och DN.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s