Handelsministern motionerar mot sig själv!

Så visade sig det då att den nya handelsministern sysslat med att bygga svart. Hon hade lämnat in en ansökan om att bygga en våning, och fick bygglov för det, men sedan byggde hon två våningar. Hon är definitivt inte ensam om att göra såhär i Stockholms välbärgade förorter, där en extra våning kan höja värdet på villan med en miljon, samtidigt som straffet om man åker dit är ett lågt vite och möjligen att man tvingas riva den extra våningen. Ett lika stort problem är att många lyckas dra ut på processen i evigheter genom ständiga överklaganden. Så också handelsministern, som försvarar sig med:

”Det är fel att prata om svartbygge. Byggnadsnämndens beslut är överklagat och har ännu inte avgjorts”

Det lustiga i sammanhanget är dock att hon samtidigt som hon drev överklagandet, motionerade i riksdagen om att:

”Planprocessen måste snabbas upp och bli billigare och effektivare, exempelvis bör antalet instanser för överklagande av detaljplan och bygglov minskas, så att projekt inte hindras på grund av detta. I dag kan en detaljplan överklagas i tre instanser och ett bygglov i fyra. Kostnaderna för dessa processer kan medföra att nybyggnation hindras.”

Se SvD och DN

Till hennes försvar måste man dock anföra att tillvaron inte verkar vara lätt för dem som söker bygglov på Ekerö, med en byggnadsnämndsordförande som själv gillar att fördröja ärenden genom meningslösa överklaganden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s