En sommar utan Touren är bara en varm vinter…

 

Min egen Orbea Replica 3 – som rullat Frankrike runt, utan andra droger än vitt, rött och rosé…

Åratal av dopingskandaler i Tour de France verkar i år ha nått sin kulmen, nu meddelas att Rabobank plockar bort den ledande Michael Rasmussen från tävlingen. Redan tidigare åkte förhandsfavoriten Vinokurov dit för bloddoping, och innan tävlingen duggade avslöjanden och erkännanden tätt från aktiva och före detta aktiva deltagare.

Det är en oerhörd sorg att det har gott som det har gott. Touren har under tre veckor varje sommar gett hundratals miljoner åskådare och TV-tittare spänning och underhållning. Världens tredje största idrottsevenemang, efter Sommar-OS och Fotbolls-VM, är nästan perfekt i sin dramatik med allt från slätetappernas klungspurter till bergsetappernas hårda kamp uppför bergspassen. Dag för dag kan man följa den gula, den prickiga och den gröna, utmanarna och minuterna som skiljer. Alla vi hundra miljoner framför TVn och de 30 miljoner som kantar banan.

Cykelsporten, och inte minst Touren, har alltid varit fullpropad med allehanda droger. Men synen på vad man får ta till för att vinna, och vad som är en prestation har förändrats. Först nu har man inom sporten tagit till sig det och börjat göra ordentliga kontroller. Man måste lyckas med det för att få en ren sport!

För en sommar utan Touren är bara en varm vinter…

Nyhetsartiklar: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SVD1, SVD2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s